Over Foto Intens


Fotografie is het vastleggen van een scene met de sfeer, de vorm en het licht van dat moment. En dit exact via een Fine-Art print te kunnen tonen.
Wim Sanders
 
In tegenstelling tot de beweging van film, geeft fotografie verstilling.  Fotografie legt momenten vast. Het bevriest als het ware een klein stukje van wat we meemaken of zien. Dat maakt fotografie zo bijzonder in een tijd waarin alles om ons heen voorbij vliegt.
Het licht en de situatie verandert vaak zo snel dat het bijzondere van het moment je ontgaat.
Dat geldt voor de fotografie in de natuur maar ook van het individu, een bepaalde blik of houding in een bepaald licht is snel verdwenen. Het moment vast leggen zodat de hele sfeer en vorm terug te zien is op het beeld is mijn grootste uitdaging en passie.
Een goede foto heeft geen woorden nodig.

Als ik al een stijl heb dan is dat nu een stijl waarin weinig afleidt van het beeld wat ik wil laten zien, dat geldt zowel voor de foto’s van de natuur als het naakt. Het gaat vooral over het hoofd onderwerp, minder over wat eromheen staat.

Een foto is voor mij geen digitaal bestand.
Het is dat wat je in je handen kunt houden en ingelijst, jarenlang kunt bewonderen.
Een juist gemaakte Fine-Art print in je handen houden en bekijken is niet te vergelijken met een foto zien op je tablet, mobiel of het scherm van je computer.

Colormanagement, de juiste bewerking van het digitale negatief en de kennis van het papier in combinatie met de printer. Ook dat is voor mij fotografie, niemand kan de juiste kleur, of sfeer van het moment beter overbrengen dan de persoon die het heeft gezien en het moment heeft vastgelegd.

Veel kijkplezier, en mail me gerust met vragen of opmerkingen.

Wim Sanders